Trapestin logo

Hei Opiskelija!

Trapesti tarjoaa käytännön kokemusta opintojesi tueksi. Tutustu meidän toimintaan ja tarjoamiin työmahdollisuuksiin.

Trapestin työporukka 2023-2024
Trapestin logo

Mikä on Trapesti?

Trapesti on OAMKin tradenomiopiskelijoiden pyörittämä yritys, joka on auttanut tradenomiopiskelijoita kerryttämään käytännön kokemusta jo vuodesta 2003.

Mitä teemme?

Toteutamme yrityksien toimeksiantoja, joiden tehtävät vastaavat omia opintojamme. Teemme esimerkiksi yrityksien kirjanpitoa ja kotisivuvujen suunnittelua ja toteuttamista. Lisäksi pyöritämme ja kehitämme Trapestin sisäistä toimintaa, kuten somea ja rekrytointeja.

Miten Trapesti toimii?

Trapesti toimii kausi periaattella eli toimintaa pyörittävät opiskelijat vaihtuvat vuositttain. Trapestilaisten tukena on myös ohjaavia opettajia, jotka auttavat ja ohjaavat toimintaa vuosien kokemuksella.

Trapestilla työskentelystä kertyneet tunnit on hyväksiluettavissa opintopisteinä. Toimeksiannoista kertynyt tulopotti menee Trepestin toiminnan kehittämiseen ja osa potista käytetään työntekijöiden yhteistiin aktiviteetteihin.

Mahdollisuudet Trapestilla

Trapestin toiminnan perustana on käytännön oppiminen. Pyrimme tarjoamaan tradenomiopiskelijoille mahdollisuuden hankkia käytännön kokemusta oman alansa työtehtävistä nuorekkaassa, turvallisessa ja joustavassa ympäristössä.

Kenelle?

Tarjoamme tehtäviä OAMKin tradenomiopiskelijalle.

 • Liiketalouden osaamispolut:
  • Taloushallinto
  • Markkinointi ja myynti
  • Johtaminen ja HR
  • Juridiikka
 • Tietojenkäsittely
 • Kansainvälinen liiketalous

Miksi?

Meillä saatu käytännön kokemus edesauttaa opintojen etenemistä ja työ- sekä harjoittelupaikan saamista. Lisäksi Trapestin työympäristö auttaa omien vahvuuksien ja itsevarmuuden löytämisessä. 

Milloin hakea?

Toimintaan liittymiselle paras aika on toisena tai kolmantena opiskeluvuotena, sillä tällöin opinnot ovat vaiheessa, jossa ne antavat riittävät valmiudet oman alan työtehtäville. Mutta myös ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat löytäneet paikkansa meiltä.

Hyödyt ja edut

 • Saat työskentelyt 5-15 opintopistettä oman aktiivisuuden mukaan
 • Pääset kerryttämään käytännön kokemusta
 • Verkostoituminen opiskelijoiden ja yrityksien kanssa

Miten pääsen toimintaan mukaan?

Rekrytoimme opiskelijoita uudelle kaudella, joka kevät tammi- ja helmikuun aikana. Lue lisää rekrytoinista ja työtehtävistä rekry-sivulta.

Kokemuksia Trapestilla työskentelystä

Trapestilla on työskennellyt vuosien saatossa jo yli 100 tradenomia, joista monesta on kehittynyt oman alansa ammattilainen.

Talous-suunnittelija

Trapesti tarjosi minulle kultasen keskitien, kun minua kiinnosti talous ja juridiikka. Opiskelen nyt pää-aineena juridiikkaa ja Trapestilla olen päässyt perehtymään taloushallinnon puoleen käytännön parissa. Parasta kuitenkin on ollut käytännön tekeminen, niin oppii parhaiten. Trapesti on mukava lisä kouluarkeen ja pelkkään kirjasta pänttäämiseen.

Irja Huhta, kausi 2023

HR-avustaja / HR-assistant

I am studying International Business Administration in OAMK. I am a HR assistant in Trapesti. It has been an extraordinary joy to work in Trapesti. I have had excellent teamwork and collaborations with all the employees in the company. I am looking forward to more administrative tasks such as hiring new employees, working in line with my team members.

Yunmei Liu, kausi 2023​

Toimitusjohtaja

Trapestin toiminnassa mukana oleminen opintojen aikana oli antoisaa. Ensinnäkin pääsi heti hyödyntämään luennoilla opittua teoriaa osakeyhtiön ja sen hallituksen toiminnoissa. Välillä Trapestin puikoissa tuli vastaan asioita, joita opintojaksoillakaan ei oltu vielä käyty läpi. Työskentelystä saikin kivasti materiaalia erilaisiin oppimistehtäviin!

Nyt työelämässä olen huomannut, että Trapestilta tarttui mukaan tietynlainen rohkeus ja uskallus tarttua uusiin tehtäviin. Lähi- ja etäkokouksien ja erilaisten palavereitten vetäminen sekä osallistuminen niihin luonnistuu ilman turhia stressejä, kun näitä pääsi harjoittelemaan trapestilaisten kanssa turvallisen ilmapiirin vallitessa viikkopalavereissa ja muissa kokouksissa.

Tia Heinonen, kausi 2021

Web-vastaava

Trapestilla pääsin haastamaan ja kehittämään itseäni web-vastaavan roolissa, jossa olin vastuussa web-tiimin toiminnasta sekä Trapestin sisäisistä IT-asioista. Vastuuta ja tehtäviä oli paljon, minkä ansioista opin monia asioita, jotka ovat varmasti hyödyksi tulevaisuudessa. Pääsin myös kehittämään Trapestin toimintaa ja tekemään virheitä turvallisessa työympäristössä, jonka päätavoitteena onkin käyttännön kautta oppiminen.

Onnistuin kerryttämään Trapestin työtehtävistä 14 opintopistettä sujuvasti muiden opintojen ohessa, mikä edistää opintojani ja valmistumista huomattavasti

Julius Meriläinen, kausi 2022